Over Janneke

Het Dwaalspoor is opgericht door Janneke van Ruijven. Moeder van twee kinderen, Linde (10 jaar) en Vos (7 jaar) en vrouw van Eelco van Ruijven die (naast zijn baan) Symbiose – Natuurlijk ontwerp & projectbegeleiding heeft opgezet om Vlaardingen e.o. verder te vergroenen.

Janneke is liefhebber van geneeskrachtige kruiden, bomen & paddenstoelen, muziek, yoga, natuurlijk (moes)tuinieren, lezen, dieren en gezonde & veganistische voeding.

De doelstelling van Het Dwaalspoor is de verbinding tussen mens en natuur te herstellen. Janneke is geboeid door de helende kracht van de natuur en wil dit anderen ook graag laten ervaren. Zowel mentaal door simpelweg in stilte tegen een boom te zitten. Janneke neemt je graag mee op een (stilte)wandeling om te ‘dwalen met aandacht’. Een mooie manier om uit je hoofd te komen en in je hart. We gebruiken hierbij al onze zintuigen en nemen de tijd om te aarden, te verwonderen en te verbinden met het seizoen, de natuur en onszelf. Om deze wandelingen nog verder te verdiepen, heeft Janneke de Natuurcoach opleiding bij Innersteps met succes afgerond. Je kunt ook een 1:1 natuurcoachingtraject volgen bij Janneke.

Maar ook fysiek kun je de helende kracht van de natuur ervaren, bijvoorbeeld door het inzetten van (zelfgemaakte) paddenstoelenextracten, kruidentheeën en tincturen bij ziekte en kwaaltjes. Tijdens haar wilde kruiden- wandelingen, workshops en cursussen leer je daar meer over.

Sinds oktober 2019 is Janneke actief bestuurslid Stichting Boombehoud Vlaardingen. Janneke is NatuurWijzer, IVN Natuurgids, Herborist & Mycotherapeut. Janneke heeft de basisopleiding Kruidengeneeskunde afgerond bij Het Kruidenrijk in Haaren en een cursus Mycotherapie bij Zenchi. Ook heeft ze de jaarcursus bij de Wilde School afgerond voor de leukste vegan wildplukrecepten en de cursusEetbare Paddenstoelen kweken’. Verder doet Janneke veel aan zelfstudie. Meer informatie over Janneke vind je op haar linkedin profiel.