Natuurgeneeskundig consult

Fytotherapie

Fytotherapie (oftewel Kruidengeneeskunde) is het behandelen, verminderen of voorkomen van aandoeningen met geneeskrachtige planten. Het is een onderdeel van de Natuurgeneeskunde of Alternatieve Geneeswijze. Ik werk o.a. met verse kruiden & gedroogde kruiden, thee & tincturen. Soms wordt er daarnaast ook een kompres, olie of zalf ingezet. Ik werk veel met wilde en inheemse kruiden, omdat ik ervan overtuigd ben dat er in je eigen omgeving precies groeit wat je nodig hebt.

Door met jou in gesprek te gaan en door het stellen van vragen, gaan we samen op zoek naar de oorzaak van je klachten. Daarbij heb ik een holistische visie, dat betekent dat ik niet alleen naar je klacht kijk, maar naar jou als een geheel: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Er wordt niet alleen gekeken naar voeding en leefstijl, maar ook naar de geestelijke achtergrond  van de aandoening. Dat betekent in de praktijk, dat je niet alleen naar naar huis gaat met de juiste kruidenmiddelen, maar dat er ook adviezen gegeven worden die bedoeld zijn om je klachten in de toekomst te voorkomen. Ik ondersteun je met kruiden en advies, maar jij bent degene die jezelf kunt helen.

Omdat ik ook Mycotherapeut ben, zal ik in sommige gevallen extracten van geneeskrachtige paddenstoelen aanbevelen. Mycotherapie is een mooie aanvulling op de kruidengeneeskunde.

Heb je langdurige en/of complexe klachten, dan starten we met een uitgebreide intake (Fytotherapie en/of Mycotherapie consult) van 1,5 uur (€ 112,50).
Een herhaalconsult van 60 minuten kost €75,-. Een herhaalconsult van  30 min kost € 35,-. Twijfel je wat voor consult je nodig hebt? Mail me gerust.
Aangezien ik (nog) geen praktijkruimte heb, vindt het consult plaats bij mij of jou thuis. Tegen reiskostenvergoeding kan ik bij je langskomen.

Let op: Mycotherapie/Fytotherapie vervangt geen reguliere arts! Bij ernstige zaken en langdurige klachten, wordt aangeraden altijd eerst je (huis)arts te raadplegen.


Mycotherapie voor mens en dier

Mycotherapie is het gebruik van extracten uit medicinale paddenstoelen om de gezondheid van mens en dier te verbeteren. Het is een van de oudste natuurlijke geneeswijzen ter wereld. Wat ik zo mooi vind aan medicinale paddenstoelen is dat ze het zelf genezend vermogen stimuleren. Ze hebben vaak antibacteriële, antivirale en antitumorale eigenschappen en bevatten veel antioxidanten, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Verschillende reguliere medicatie (zoals bloedverdunners, statine en antibiotica) vinden hun oorsprong in paddenstoelen. Daarnaast zijn veel medicinale paddenstoelen inheems, zoals het elfenbankje, berkenzwam, de inktzwam en de champignon. Mycotherapie is in te zetten bij bijvoorbeeld auto-immuunziektes, hart & vaatziekten, allergieën en kanker, maar ook bij griep, stress of vermoeidheid. Ik denk dat het een hele mooie en misschien wel onmisbare aanvulling is op fytotherapie. In China, Japan en Korea is Mycotherapie al duizenden jaren een onderdeel van de traditionele geneeskunde, hier in het westen komt er nu pas meer belangstelling voor.

Je kunt bij mij een Mycotherapie consult boeken voor mensen, paarden, honden & katten*. Voorlopig kunnen er alleen een telefonische consulten plaatvinden of per e-mail, aangezien ik geen praktijkruimte heb. Aan de hand van een vragenlijst kan ik je adviseren welke combinatie van paddenstoelen het beste ingezet kan worden. Het is belangrijk om de precieze klachten te weten, wat je er zelf al aan gedaan hebt en of je andere medicijnen, kruiden of supplementen gebruikt. Aan de hand daarvan zet ik een behandelplan in.

* Denk bij dieren aan klachten als onrust/angst, een slecht werkend immuunsysteem, artrose, blaasontsteking etc. Ik heb 10 jaar in een dierenasiel gewerkt en daarbij ook de honden en katten van medische zorg voorzien en geassisteerd bij de dierenarts rondes. Ik ben in het bezit van het Vakbekwaam Honden- en kattenbesluit.

De kosten voor een los Mycotherapie consult zijn € 75,- per uur plus de kosten van de (meestal twee) aanbevolen paddenstoelextracten. Klik hier om te kijken met welke producten ik werk. Het is aanbevolen om de producten voor een periode van (minimaal) drie maanden te gebruiken. Soms kan het nodig zijn om in een later stadium te wisselen van extracten (een kort consult kost €35,- en kan ook telefonisch) . Weet je zelf welke producten je nodig hebt? Je kunt via mij ook poeders en extracten bestellen zonder consult.

De medicinale paddenstoelen extracten van Mycopower (BIO) waar ik mee werk:
– Agaricus Blazei Murill (Amandelpaddenstoel)
– Chaga (Berkenweerschijnzwam)
– Coriolus versicolor (Elfenbankje)
– Corcyceps sinensis (Rupsenzwam)
– Hericium (Pruikzwam – Lion’s Mane)
– Maitake
– Shiitake
– Reishi (Gesteelde Lakzwam)
– Pleurotus (Oesterzwam)

Let op: Mycotherapie/Fytotherapie vervangt geen reguliere arts! Bij ernstige zaken en langdurige klachten, wordt aangeraden altijd eerst je (huis)arts te raadplegen.

“Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).
Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl