Lente activiteiten 2021

Heerlijk dat de Voedselbos Rangers weer van start zijn gegaan op 21 maart!  We hebben samen de komst van de lente gevierd.  We hebben o.a. knofloofboter gemaakt met Daslook en andere voorjaarskruiden, uilenballen uitgeplozen, zaadbommen gemaakt en een speurtocht gedaan. Veel bekende gezichten, maar ook een paar nieuwe. Superfijn dat iedereen er was!  Op 2 mei is de volgende Voedselbos Rangers, ook deze dag is inmiddels alweer VOLgeboekt!

Op 25 maart kwamen er 31 kids uit groep 5/6 van de Johannes Calvijnschool naar het Voedselbos voor voedselboseducatie. Ik ging met de kinderen op pad voor een wildplukwandeling. Wist je dat het meeste ‘onkruid’ op de hoek van je straat eigenlijk geneeskrachtige en eetbare kruiden zijn? En dat Duizendblad voor wel duizend dingen goed is? En wist je dat je door te ruiken aan Rozemarijn je je beter kunt concentreren? En dat Daslook de wilde knoflook uit de natuur is? Dat en nog veel meer leren kinderen in het Voedselbos!

Op 22 april op de Dag van de Aarde mocht ik als Natuurwijzer de hele schooldag de Broekpolder (bosuitje) in met groep 7 van basisschool Wereldwijs uit Rotterdam. Leren, ontdekken en vrij spel wisselde elkaar af. Bomen determineren & bomen klimmen, struinen door het moeras & kikkertjes vangen, rollen van de heuvel & op zoek naar (rol)pissebedden . Eén van de kinderen riep door het dolle: ‘Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik een kikker zie!’  Aan het einde van de dag vroeg de juf aan een jongen die eigenlijk liever thuis wilde blijven omdat hij ‘niets had met natuur’ wat voor cijfer hij de dag gaf. Zijn antwoord: Een 9, eigenlijk een 10 maar omdat m’n nieuwe schoenen nu helemaal onder de modder zitten een 9. Nou, dan is mijn dag weer geslaagd!