Fytotherapie

Fytotherapie Consult

Fytotherapie (oftewel Kruidengeneeskunde) is het behandelen, verminderen of voorkomen van aandoeningen met geneeskrachtige planten. Het is een onderdeel van de Natuurgeneeskunde of Alternatieve Geneeswijze. Ik werk o.a. met verse kruiden & gedroogde kruiden, thee & tincturen. Soms wordt er daarnaast ook een kompres, olie of zalf ingezet. Ik werk veel met wilde en inheemse kruiden, omdat ik ervan overtuigd ben dat er in je eigen omgeving precies groeit wat je nodig hebt.

Door met jou in gesprek te gaan en door het stellen van vragen, gaan we samen op zoek naar de oorzaak van je klachten. Daarbij heb ik een holistische visie, dat betekent dat ik niet alleen naar je klacht kijk, maar naar jou als een geheel: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Er wordt niet alleen gekeken naar voeding en leefstijl, maar ook naar de geestelijke achtergrond  van de aandoening. Dat betekent in de praktijk, dat je niet alleen naar huis gaat met de juiste kruidenmiddelen, maar dat er ook adviezen gegeven worden die bedoeld zijn om je klachten in de toekomst te voorkomen. Ik ondersteun je met kruiden en advies, maar jij bent degene die jezelf kunt helen.

Omdat ik ook Mycotherapeut ben, zal ik in sommige gevallen extracten van geneeskrachtige paddenstoelen aanbevelen. Mycotherapie is een mooie aanvulling op de kruidengeneeskunde.

Een Fytotherapie en/of Mycotherapie consult kost € 60,- en is te boeken via de webshop. Voorlopig kunnen er alleen telefonische consulten plaatvinden, aangezien ik geen praktijkruimte heb. Woon je in de buurt? Dan kan ik (tegen reiskostenvergoeding) ook bij je langskomen.

Let op: Mycotherapie/Fytotherapie vervangt geen reguliere arts! Bij ernstige zaken en langdurige klachten, wordt aangeraden altijd eerst je (huis)arts te raadplegen.