Activiteiten

Natuurwijs
Wil je samen met school de natuur en de verschillende seizoenen ervaren met alle zintuigen en tegelijkertijd spelenderwijs, zelf ontdekkend leren? Als Natuurwijzer neem ik je graag mee om de natuur te ervaren met hart, hoofd en handen. 🌳

Wat zijn de mogelijkheden?
Themalessen (1-2 uur)
Verkort bosuitje (1/2 schooldag)
Bosuitje van een dag (1 schooldag)
Driedaagse in de natuur (3 schooldagen)

Voor meer informatie over Natuurwijs kijk op: https://www.natuurwijs.nl/

Dwalen met peuters
Je als ouder of pedagogisch medewerker helemaal onder laten dompelen in de belevingswereld van je peuter(s). Wat is er eigenlijk allemaal te ontdekken buiten op ‘peuterhoogte’? De dingen waar je normaal gesproken misschien voorbij loopt, daar nemen we nu de tijd voor. Paardenbloemen, slakken, wormen.. want wat zijn deze toch eigenlijk bijzonder! Door middel van een verhaal met een thema neem ik je mee op ontdekking in de buurt van je huis of peuterspeelzaal. De activiteit duurt ca. 45-60 minuten en is bedoeld voor bv. de peuterspeelzaal of een groep (ca. 4 tot 8) ouders met hun peuters. Het thema kan worden aangepast naar wens.

Dwalen in de Broekpolder
Samen met een groepje volwassenen op een natuurbelevingswandeling in de Broekpolder. Ik sta graag stil bij de verandering van de seizoenen en daarmee ook de veranderingen in onszelf. De wandelingen zullen dan ook altijd plaatsvinden op speciale dagen, zoals bijvoorbeeld de langste dag van het jaar (Midzomer), de dag waarop dag en nacht even lang zijn (Mabon) of Volle maan. De wandelingen zijn te vinden in de agenda en bij de evenementen op Facebook.

Kinderfeestje in de Broekpolder of in Voedselbos Vlaardingen
Wat is er nou leuker dan je verjaardag vieren samen met je vriend(inn)en in de natuur!? We kunnen o.a. op zoek gaan naar dieren(sporen), avontuurlijke spellen spelen en hutten bouwen. Misschien heb je zelf wel andere leuke ideeën? Eten en drinken neem je zelf mee. Ouders/verzorgers van de jarige blijven bij het feestje. In Voedselbos Vlaardingen is een compost toilet aanwezig en de mogelijkheid om iets te eten te bereiden (vegan wildpluk burgers, wildpluk pannenkoeken of een toastje kruidenboter). Het Dwaalspoor is aangesloten bij ‘Natuur is een Feest‘, de landelijke organisatie van natuurfeestjesgevers. Kijk voor meer informatie op: www.natuuriseenfeest.nl.

Supporter van schoon
Het Dwaalspoor is ‘Supporter van Schoon’ en organiseert regelmatig een schoonmaakactie. Hou hiervoor de evenementen op Facebook in de gaten.

Andere wensen of ideeën?
Ben je ergens naar op zoek, maar staat het niet tussen de bovengenoemde activiteiten? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact op!